Botz Irdenware Flytande glasyr

Utförande

Förpackningsenhet

från 83,00 SEK

inkl. 25% Moms

Nettopris: 66,40 SEK
1 l = 415,00 SEK / (Netto: 332,00 SEK)

plus fraktkostnader

Krukmakeriet, ett av de äldsta hantverken, får nya, tidsenliga impulser från Botz med sina glasyrer. Det traditionella och moderna förenas här perfekt tack vare förstklassig kvalitet och engagerad glasyrutveckling med mycket enkelt...

Beskrivning

Krukmakeriet, ett av de äldsta hantverken, får nya, tidsenliga impulser från Botz med sina glasyrer. Det traditionella och moderna förenas här perfekt tack vare förstklassig kvalitet och engagerad glasyrutveckling med mycket enkelt handhavande. De färdigblandade, blyfria och omärkta glasyrerna kan användas optimalt i skolor, sociala inrättningar och för keramikarbeten i ateljéer.

Direkt bruksklar, mycket dryg glasyr (800 ml motsvarar ca 1,4 till 1,8 kg blandad pulverlasyr). Rör om glasyren kraftigt och för på det första glasyrskiktet på de damm- och fettfria skärvorna med en borstpensel. Trots olika konsistens är glasyren lämpligt inställd. Stryk på det andra skiktet över det första när det har torkat och för eventuellt på ett tredje skikt beroende på tjockleken. Glasyren går snart att beröra, dvs. du kan beröra din glaserade keramik utan problem och transportera den till ugnen. Låt glasyren torka helt före bränningen. Optimalt: Torktid på en dag. För nästan alla Botz flytande glasyrer ligger den ideala bränntemperaturen på 1050 °C. Med en hålltid på 10–20 min. bränns glasyren och många effekter förstärks. Ugnens atmosfär, lerans sammansättning, brännstyrningen och typen av uppdrag ger olika brännresultat.

Riskhänvisning

Varning: Alla Botz produkter är utan märkning, dvs. de är blyfria och innehåller inga farliga ämnen i en koncentration som måste märkas enligt förordningen om farliga ämnen. Var uppmärksam på följande: Ät, drick, rök inte under arbetet. Tvätta händerna omsorgsfullt efter glaseringen. Låt barn glasera men endast under tillsyn, förvara glasyrer utom räckhåll för barn.

Kunder har även köpt:

Forbo Linoldruckplatte
KAMPANJER- BJUDANDEN
Tipp!
Forbo Flooring
Linoleumtryckplatta
från 21,00 SEK *
1 qm = 673,08 SEK / (Netto: 673,08 SEK)
plus fraktkostnader
Daler-Rowney – System 3
Studio-akrylfärger
från 155,00 SEK *
1 l = 310,00 SEK / (Netto: 310,00 SEK)
plus fraktkostnader
Royal Talens – Amsterdam
Standard Series Studio-akrylfärg
från 63,00 SEK *
1 l = 525,00 SEK / (Netto: 525,00 SEK)
plus fraktkostnader